Lewis & Taggart

A Movement of Pigs and Bricks


Universitetsbiblioteket i Bergen
Haakon Sheteligs plass 7, Bergen Kart

Åpning 20. november kl. 18:00

Åpningstider:
Mandag til torsdag: 08:30–20:30
Fredag: 08:30–19:00
Lørdag: 11:00–16:00

Etter 5. desember
Hverdager: 08:30–19:00
Stengt lørdager

Etter 13. desember
Hverdager: 08:30–16:00
Stengt lørdager

I løpet av de siste ti månedene har Lewis & Taggart samlet inn griser og murstein. Målet var å skaffe én representasjon av en gris (i to eller tre dimensjoner) og en fysisk murstein fra hvert av de ti PIIGS- og BRICS-landene*. For å samle inn gjenstandene baserte kunstnerne seg på fjerninnsamling, der de bad venner, kollegaer og bekjente om å velge ut og sende objektene til sitt studio i Bergen, og på denne måten sette i gang en verdensomspennende strøm av griser og murstein.

Kunstverket utgjør et spill mellom språket og det materielle, en objekt-basert undersøkelse av den nåværende økonomiske overgangen fra Vestens tradisjonelle tungvektere til verdens fremtidig rikeste – og dermed mektigste – nasjoner. Ved å utforske skulpturen som kollektiv enhet forsøker A Movement of Pigs and Bricks å utforske forhold som er særegne for hvert land og forhold som er overlappende mellom flere land, og belyse, komplisere og stille spørsmål ved det overgripende økonomiske paradigmet disse nasjonene settes inn i.

Objektene i A Movement of Pigs and Bricks har blitt samlet inn av Daniela Castro, Maria Inigo Clavo, Sandeep Krishna, Trygve Luktvasslimo, Johan Lundh & Aileen Burns, Yulia Medvedeva, Marius Moldvær, Giancarlo Norese, Matthew O'Kane, Bjørg Taranger, James Webb og Theodoros Zafeiropoulos.

*Innenfor økonomi betegner forkortelsene PIIGS (Portugal, Italia, Irland, Hellas, Spania) og BRICS (Brasil, Russland, India, Kina, Sør-Afrika) henholdsvis de fem mest gjeldstyngede nasjonene i eurosonen – ofte sett på som ansvarlige for den pågående økonomiske nedgangen i Europa – og de fem landene man spår vil oppnå global økonomisk dominans innen 2050.

Lewis & Taggart

Andrew Taggart og Chloe Lewis er en kanadisk kunstnerduo med base i Bergen, der de i 2010 fullførte en felles mastergrad i kunst ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. De fokuserer hovedsakelig på forholdet mellom sted og form, og arbeidene deres munner ofte ut i skulptursamlinger, kunstbøker og stedsspesifikke intervensjoner. De har nylig hatt utstillinger ved Small Projects i Tromsø, NoPlace i Oslo og Centre for Contemporary Art i Warszawa. Parallelt med arbeidet i studio driver Lewis & Taggart The Museum of Longing and Failure, et lite museum med fokus på skulpturpraksiser.

http://www.lewisandtaggart.com


Prosjektet er i samarbeid med Universitetsbiblioteket i Bergen. Volt er støttet av Bergen kommune og Norsk kulturråd.

Foto: Thor Brødreskift

Alle prosjekter →