Andreas Siqueland

Island Studio


Hjertøya, Molde
Kart

Studioet er åpent for publikumsbesøk.

Menneskets relasjon til naturen er et sentralt motiv i kunstnerskapet til Andreas Siqueland. Island studio er et kunstprosjekt laget for Hjertøya i Romsdalsfjorden. Under sitt opphold på øya arbeider kunstneren i et nybygd utendørsatelier. Etterpå tas bygget ned, men kan senere settes opp og gjenbrukes andre steder.

De siste årene har Siqueland arbeidet med maleriinstallasjoner. Et gjennomgangstema i disse arbeidene er hvordan geografiske steder påvirker den maleriske prosessen. Han har laget malerier i provisoriske utendørsatelierer, der maleriene dekker alle veggene som dermed danner et rom tilskueren kan tre inn i. Studioet på Hjertøya har et areal på ca 24 kvadratmeter og har samme format som et utendørsatelier bygget på gården der kunstneren bor på Hadeland.

Island studio er også knyttet til at den tyske kunstneren Kurt Schwitters bodde og arbeidet i perioder på Hjertøya på 1930-tallet. I hjembyen Hannover bygget Schwitters sitt første Merzbau, et grottelignende rom med ulike former blant annet støpt i hvit gips. På Hjertøya malte han mye ute og lagde en ny Merzbau-konstruksjon inne i en liten steinhytte som var både hans atelier og hjem. Restene av interiøret i Merzhytta er utstilt på Romsdalsmuseet i Molde.

Utsikt fra Island Studio

Andreas Siqueland

Andreas Siqueland har sin utdannelse fra Haut École de Design et Art i Génève og Kunstakademiet i København. I 2013 var han ferdig som stipendiat ved Kunstakademiet – Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til egen praksis samarbeider han med Anders Kjellesvik i kunstnerduoen aiPotu. Siqueland har hatt separatutstillinger på blant annet LNM, Galleri F15, Trøndelag Senter for Samtidskunst, Kunstnernes Hus og Henie Onstad Kunstsenter. Han har vært med i gruppeutstillinger på blant annet The Logan Center for the Arts, Chicago; Momentum-biennalen, The Banff Center for the Arts, Banff; i8, Reykjavik og Sydney-biennalen.

http://andreassiqueland.com


Takk til Espen Flobergseter, Karin Hellandsjø, Thomas Holth, Gabriel Johann Kvendseth, Roe Reiten og Hjertøyas venner.

Prosjektet er i samarbeid med Romsdalsmuseet og har mottatt støtte fra Regionale produksjonsmidler for visuell kunst.
Volt sitt program i 2020 er støttet av Bergen kommune og Kulturrådet.

[object Object]
[object Object]
Foto: Arne Strømme, Andreas Siqueland, Marie Nerland

Alle prosjekter →