Bernardo Ortiz

Untitled (a walk)


Ervingen
Kong Oscars gate 18, Bergen Kart

Kl. 19:00–22:00
Foredrag kl. 20:00

Dette er en øvelse. Gå gjennom et landskap mens du tenker på persepsjon. Beskriv farger. Hvordan enkelte ting er bygd. Eller hvordan de står. Men tenk samtidig på en dikter som hører lyder og prøver å etterligne dem med ord. Eller på en mann som ser forstyrrelser i overføringen av en tale som tegn på utenomjordisk liv. Eller hvordan programvare er kalibrert for å gjenkjenne ting i bilder. Eller hvordan et hvitt maleri kan reproduseres. En gåtur er en måte å oppleve avstand. En slags "høyoppløselig" opplevelse av avstand; en måte å overvinne illusjonen av gjennomsiktighet og umiddelbarhet.

Untitled (a walk) presenterer tegninger og notater av Ortiz, laget under en fottur i mai i områdene rundt Sognefjorden.

Bernardo Ortiz

Bernardo Ortiz har studert billedkunst og filosofi. Han har hatt soloutstillinger i Buenos Aires, Bogotá, São Paulo og Sevilla, og har deltatt i internasjonale utstillinger som den 11. kunstbiennalen i Lyon (2011); Aire de Lyon, ved Fundación Proa i Buenos Aires (2011); den 30. internasjonale kunstbiennalen i São Paulo (2012); Marking Language, Drawing Room, i London (2013); Ephemeropterae i Wien (2013); XI Bienal de Monterrey FEMSA, i Monterrey (2014); XII Bienal de Cuenca, i Cuenca (2014); Game Piece (med Erick Beltrán), REDCAT i Los Angeles (2015); Volt, Bergen (2013); Monochrome Undone i Los Angeles (2015); og den 20. biennalen i Sydney (2016). Arbeidene hans er en del av flere kunstsamlinger, blant dem The Museum of Modern Art, New York; Tate Modern, London; the Deutsche Bank Collection, Frankfurt; the Colección Patricia Phelps de Cisneros, New York; the Centre National des Arts Plastiques (CNAP), Paris; og Kadist Art Foundation, Paris.


Prosjektet er støttet av Bergen kommune Internasjonal kunst- og kulturutveksling. Programmet til Volt i 2017 er støttet av Bergen kommune og Norsk kulturråd.

Foto: Thor Brødreskift

Alle prosjekter →