Bik Van der Pol

Kunstnersamtale


Bergen Assembly sitt kontor
Halfdan Kjerulfs Gate 4 , 5017 Bergen Kart

Kl 18:00

Bli med på en kveld sammen med kunstnerduoen Bik Van der Pol, der de forteller om sine arbeids- og forskningsmetoder, og inviterer til samtale med publikum. Arrangementet markerer lanseringen av kunstnernes nyeste prosjekt, et bestillingsverk for Volt, som vil bli vist i Bergen i 2021–22.

Bik Van der Pols kreative praksis rommer alt fra performance og prosjekter i det offentlige rom, til publikasjoner og kuratering, og utforsker arkiv, samlinger og lokale historier. Gjennom sitt arbeide forsøker de å uttrykke hvordan kunst kan skape et offentlig rom for spekulasjon og fantasi. De ønsker ikke bare å beskrive denne offentligheten, men forsøker også å skape den. Målet er å etablere situasjoner og plattformer for kommunikasjon, som muliggjør stadige rekonfigurasjoner av sted, historie og det offentlige rom. Ut fra en stedsspesifikk og samarbeidsbasert tilnærming, ser Bik Van der Pol på dialog som en essensiell del av sin kunstneriske praksis; en måte å skape ny forståelse og nye former for diskurs.

Bik Van der Pol

Liesbeth Bik og Jos van der Pol har samarbeidet under navnet Bik Van der Pol siden 1995. Arbeidene deres har vært stilt ut i en rekke sammenhenger, som i Australian Center for Contemporary Art i Melbourne, Kunstmuseen Krefeld i Tyskland, Kunstinstituut Melly i Rotterdam, Pérez Art Museum Miami og The Power Plant i Toronto, og de har deltatt på biennaler i Gwangju, Istanbul, Jakarta og Sao Paulo. Kunstnerne bor og arbeider i Rotterdam.

Blant deres siste prosjekter er Take Part ved San Francisco Museum Of Modern Art og i forskjellige offentlige biblioteker i San Francisco, og Far too many stories to fit into so small a box ved Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art i Warszawa, begge fra 2019 til 2020. I perioden 2013–2015 var Bik Van der Pol tilknyttet The School of Missing Studies – et temporært masterprogram ved Sandberg Institute i Amsterdam. De er for tiden gjestekunstnere ved School of Casablanca i Marokko og rådgivere ved Jan van Eyck Academie i Maastricht.

https://www.bikvanderpol.net/


Takk til Bergen Assembly. Programmet til Volt i 2021 er støttet av Bergen kommune, Kulturrådet, KORO (LOK) og Vestland fylkeskommune (KUP).

Alle prosjekter →