Clare Butcher

Cape Malay Curry and Cargo Thoughts


Visningsrommet USF
USF Verftet, Georgenes Verft 12, Bergen Kart

Kl. 21:00

Det serveres Cape Malay Curry.

Begrensede plasser – påmelding marie[at]v-o-l-t.no

En venn beskrev en gang den kunstneriske prosessen som en kombinasjon mellom lange og korte varigheter – lasteskip og speedbåter. Førstnevnte er de tidkrevende, livslange prosjektene som skrider sakte men sikkert fram: kontinuerlige, i noen grad sammenhengende, og forpliktende. Sistnevnte er fantasiflukter, de raske forsyningsreisene, som danner forbindelser med andre temaer, ideer og steder, men som alltid vender tilbake for å nære det større prosjektet. Vi har alle bagasje (om den så måtte ha kommet bort under transit, eller utløst avgift for overvekt).

I en kveld med samtaler om CARGO-tematikken i Maia Urstad sin utstilling, vil kurator Clare Butcher snakke om verdien i det å vente ved bagasjebåndet, som vil eller ikke vil gi oss tilbake de dyrebare gjenstandene vi lastet om bord til å begynne med.


Clare Butcher

Clare Butcher er kurator og skribent. Hun underviser ved Gerrit Rietveld Academie og er medlem av School of Missing Studies, Sandberg Instituut i Amsterdam. Hun har nylig oppnådd en MFA ved Centre for Curating the Archive, ved universitetet i Cape Town, Sør-Afrika og før det deltok hun på de Appel Curatorial Programme i Amsterdam i 2009.


Volt er støttet av Bergen kommune og Norsk kulturråd – Rom for kunst.

Alle prosjekter →