Rabih Mroué

Chalk Outlines


Utstillingen er i en varebil som stopper på forskjellige steder i Bergen.

Fredag 5. april
16:00–20:00 Utenfor USF Verftet

Lørdag 6. april
12:00–13:00 Vågsallmenningen
13:00–15:00 Møhlenpris, utenfor Bergen Kaffebrenneri

Søndag 7. april
12:00–13:00 Fantoft og flere steder

Chalk Outlines er en serie på mer enn 100 tegninger av døde mennesker, basert på nyhetsbilder fra de siste åtte årene av mennesker som har blitt drept i krig eller mens de har forsøkt å unnslippe krigens grusomheter. Tegningene ble opprinnelig laget i en notatbok som daglige betraktninger av den uopphørlige ødeleggelsen av menneskelivet, og viser de døde som skygger eller som omriss i kritt på et åsted, plassert alene på det tomme arket.

Chalk Outlines tar for seg de dødes uavklarte nærvær i dagliglivet vårt, (re)presentert av en varebil; et kjøretøy som brukes mye til å smugle flyktninger fra et land til et annet ved å krysse kontrollerte og sikrede grenser. Chalk Outlines mørklegger det visuelle innholdet og løfter frem det intime og fortrolige i det å tegne som en form for motstand mot selve dødens unaturlighet.

Rabih Mroué

Rabih Mroué er teaterregissør, skuespiller, billedkunstner og dramatiker. Han har bakgrunn fra teateret og har arbeidet både med video og installasjonskunst; noen ganger inkluderer disse foto og tekst. Mroué er medredaktør i TDR/The Drama Review og var med på å stifte Beirut Art Center (BAC). Han var stipendiat ved The International Research Center: Interweaving Performance Cultures, Freie Universität, Berlin (2012–14).

Han har hatt utstillinger og vist performance arbeider blant annet ved MoMA, New York (2015); SALT Galata and SALT Beyoğlu, Istanbul (2014); CA2M Centro de Arte Dos de Mayo, Madrid (2012–13); dOCUMENTA (13); ICP Triennial of Photography and Video, International Center of Photography, New York (2010); og Centre Pompidou, Paris (2007) med flere. Han er tilknyttet teaterregissør ved Münchner Kammerspiele. Han er født i Beirut i Libanon og bor for tiden i Berlin.


Prosjektet er støttet fra Bergen kommune - Internasjonal kunst- og kulturutveksling. Programmet til Volt i 2019 har fått støtte fra Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune (KUP), Norsk kulturråd og KORO (URO).

Foto: Kobie Nel, Marie Nerland

Alle prosjekter →