aiPotu

Demonstration Island / Paint it Black (Save Engebøfjellet!)


Lille Lungegårdsvann, Bergen Kart

Åpning 8. juni kl. 20:00

Relatert tekst: Barbara Casavecchia No Man Is an Island

Øyer er imaginære steder i sinnet. De kommer til overflaten og eksisterer som en midlertidig grunn der vår omreisende erindring kan hvile. Øyer minner oss om de sterke kreftene i naturen, der skapelse og ødeleggelse er i stadig endring. Et fjell blir en øy når det er omgitt av vann. En svart flekk i hukommelsen vår når vi tenker på hva det en gang var.

aiPotu

aiPotu er et samarbeid mellom kunstnerne Anders Kjellesvik og Andreas Siqueland. De møtte hverandre på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2004 og har samarbeidet om reiserelaterte prosjekter siden den gang. Det startet med kjøpet av en gammel husbil. I 2004–2007 fungerte kjøretøyet som kunstnernes hjem, transportmiddel og utstillingsrom på en rekke ekspedisjoner i by og land. Den første reisen var Tour of Europe, der et åttetall tegnet på Europakartet utgjorde reiseruten. Underveis gjennomførte aiPotu intervensjoner i det offentlige rom, ofte i samarbeid med lokale institusjoner. Så fulgte The Nordic Tour, som rommet sosiale og skulpturelle verk. Prosjektet Hotel er et eksempel, der bilen ble forvandlet til et fungerende hotell utenfor Bergen Kunsthall. Flere av disse tidlige arbeidene var tett knyttet til øybegrepet som et lukket, adskilt og uavhengig miljø. I 2007 bestemte aiPotu seg for å besøke og knytte sammen ulike øysamfunn ved å legge ut på The Island Tour. Prosjektet begynte med en reise til Island og Færøyene. Siste øygruppe de besøkte var Aranøyene utenfor kysten av Irland.

aiPotus siste utstillinger er blant annet Five Thousand Generations of Birds, Fitjar, Norge, Museo d’Arte Orientale, Torino, Italia, Boomerang Boat Museum, South Shields, England; Hordaland Kunstsenter, Bergen, Palais de Tokyo, Paris; Revolutions Forms That Turn, 16th Biennale of Sydney; Tentshow, Kunsthallen Nikolaj i København, Bergen Kunsthall og Volt, Bergen og Kunstnernes Hus, Oslo.

http://www.aipotu.org


Prosjektet er del av Imagining Commons – tolv dager i juni med utstillinger, performance, en camp, samtaler og forelesninger 5.-17. juni 2015 i Bergen. Imagining Commons er støttet av Bergen kommune - Seksjon for kunst og kultur, Fritt Ord, KORO (URO) og Norsk kulturråd.

Foto: Thor Brødreskift, Anders Kjellesvik

Alle prosjekter →