Institutt for Farge

Gruppearbeid


Skostredet 3, Bergen Kart

Åpning 6. mai 2011 kl. 19:00
Åpningstider andre dager kl. 12:00–16:00

Kunstnergruppen Institutt for Farge har jobbet med kollektive prosesser siden 2006. I anledning deres 5-års jubileum har de invitert andre kunstnergrupper, arbeidsfellesskap og kollektive grupperinger til å bidra i et utstillingsprosjekt på Volt som har tittel Gruppearbeid.

I Gruppearbeid tar Institutt for Farge utgangspunkt i bidrag de har fått av et knippe bergensgrupper. Bidragene omfatter foto, tekst, tegning og collage, som så har blitt bearbeidet av Institutt for Farge til nye kollektive arbeider. Disse materialiserer seg som silketrykk, og de ulike lagene i silketrykkene er resultater av forhandlinger underveis i beslutningsprosessene. Hva vil det si å jobbe som en gruppe? Hva er kollektive arbeidsformer? Hvordan blir et kollektivt kunstverk til?

Institutt for Farge sitt arbeid kretser om autonomi, teoriproduksjonens rolle i kunsten og kunstpedagogiske modeller og spørsmål. Gruppens mål er å utvikle prosjekter hvor sosiale prosesser og kollektivt materiale, fremfor personlige signaturer, ligger til grunn.

Bidragsytere: Lewis & Taggart, Ytter, Entreé, Hordaland kunstsenter, Tag Team Studio, Bergen Kjøtt, Knipsu og PreMisS.

Silketrykkene er produsert under utstillingen Space Station på 0047 i Oslo, 27. - 29. april, hvor Institutt for Farge opprettet et silketrykkverksted.

Institutt for Farge

Institutt for Farge består av de fire kunstnerne Silje Rønneberg Hogstad, Steffen Håndlykken, Elizabeth Schei og Ingrid Lønningdal. Gruppen startet som en reaksjon på nedleggelsen av fagretningen med samme navn på Kunsthøgskolen i Oslo, og har siden oppstarten gjort en rekke prosjekter som omhandler selvorganisering, DIY og alternativ pedagogikk. Institutt for Farge har stilt ut i Nasjonalmuseet for kunst, Oslo (2006); Oslo Kunstforening (2006); LIAF, Svolvær (2008); Manufacturing Today, Trondheim (2010) og gjort prosjekter for Common Lands (2010) og Den Norske Opera og Ballett (2011).


Takk til Pallas Eiendom for lån av lokale.
Volt er støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune – Seksjon for kunst og kultur.

Foto: Thor Brødreskift

Alle prosjekter →