Johannes Heldén

The Shape of Things to Come


House of Foundation
Henrik Gerners gate 12, Moss Kart

Åpning 7. mai kl. 19:00

Åpningstider:
Tirsdag til lørdag: 10:00–15:00
Søndag: 11:00–15:00

Volt presenterer The Shape of Things to Come, en utstilling av den svenske forfatteren, lyd- og bildekunstneren Johannes Heldén fra Stockholm på House of Foundation. Utstillingen presenterer installasjoner, akvareller og videoarbeider. I tillegg vil det være en presentasjon av Johannes Heldéns bøker i bokhandelen.

House of Foundation er et nyetablert kollektiv/kulturhus i Moss. Utstillingsvirksomheten har et særskilt fokus på området mellom litteratur og billedkunst. Hva skjer når billedkunsten nærmer seg litteraturen? Og når litteraturen benytter seg av billedkunstens virkemidler? H//o//F inviterer inn ulike kuratorer til å gjøre prosjekter i huset og Volt er invitert til å stå for det første utstillingsprosjektet etter åpningsutstillingen i november 2009.
http://www.house-of-foundation.no

Detalj tegning av Johannes Heldén

Johannes Heldén


Johannes Heldén har gitt ut bøkene Burner (2003), Det Underjordiska Systemet (2005), En Maskin Av Ljus (2006), Primärdirektivet/The Prime Directive, en online-bok på Afsnit P, Bug Bomb (2007), Väljarna/The Electorate (2008), en online-bok for Bonnier Lyrik og Science Fiction (2010).

Han har en master i kunst fra Konsthögskolan Valand i Göteborg (1999-2004). Av hans siste utstillinger er Distant Light, Distant Hope ved Stene Projects (2009), In Search Of The Unknown ved The Netherlands Media Art Institute (Nimk) i Amsterdam og Mot Tiden ved Bonniers Konsthall i Stockholm (2007). I Norge har han tidligere hatt utstillingen A Better Tomorrow på Volt i Bergen (2008). Prosjektet i Moss er en fortsettelse av samarbeidet mellom Volt og kunstneren. Han hadde en performance på tidsskriftet 3t sin 10-års jubileumsfest ved Black Box Teater (2006) og han var med i gruppeutstillingen Future Primitive på UKS (2007).

http://www.johanneshelden.com


Volt er støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune - Seksjon for kunst og kultur. Utstillingen i Moss er støttet av Konstnärsnämnden/Iaspis og Kulturkontakt Nord.

Foto: Martin M. Sørhaug, Marie Nerland

Alle prosjekter →