Kirsty Bell

It Takes Energy to Die


Publikasjonen ble lansert på The International Studio & Curatorial Program (ISCP) i NYC.

Utgiver: Volt, 2021

Design: Node Berlin Oslo

ISBN: 9788269269000

Antall sider: 48

Format: 15 x 22 cm

Språk: Engelsk

Distribusjon: Motto

Den kan bestilles på nett hos Motto og finnes i utvalgte bokhandlere.

It Takes Energy to Die er et essay skrevet av Kirsty Bell om Help the Dead av Every Ocean Hughes. Forestillingen Help the Dead er dels konsert, dels teater, og henter inspirasjon fra en rekke workshops kunstneren deltok i, der Ocean Hughes lærte seg å bli en dødsdoula., å ta vare på døde kropper og utføre hjemmebegravelser. Forestillingen vever sammen sang, tekst, koreografi og publikumsdeltakelse, der utøverne Colin Self og Geo Wyeth iscenesetter muligheter for gjensidig hjelp og selvbestemmelse.

Every Ocean Hughes (tidligere kjent som Emily Roysdon; f. 1977 i Easton, Maryland; bor og arbeider mellom Easton og Stockholm) arbeider nå med prosjekter knyttet til kunstnerens interesse for overganger, slektskap, arv og skeivt liv.

Help the Dead var et bestillingsverk for Volt, og hadde premiere i Bergen i 2019. Forestillingen har senere blitt vist på KW Institute for Contemporary Art i Berlin (2019), Moderna Museet i Stockholm (2022) og på Whitney Museum of American Art i New York (2023).

Kirsty Bell

Kirsty Bell er skribent og kunstkritiker bosatt i Berlin. Tekstene hennes har blitt publisert i en rekke magasiner og tidsskrifter, blant dem Tate Etc. og Art in America, og hun var medvirkende redaktør i frieze i 2011–2021. Hun fikk Warhol Foundation Grant for boken The Artist’s House, og har skrevet essay for over sytti utstillingskataloger for store internasjonale museer og institusjoner – som Whitney Museum of American Art, Stedelijk Museum Amsterdam og britiske Tate. Hennes nyeste bok, The Undercurrents: A Story of Berlin (Fitzcarraldo Editions, 2022), handler om historie, subjektivitet og bybilder. Bell har forelest på en rekke ulike kunstinstitusjoner og universitet og har siden 2015 vært rådgiver ved Rijksakademie i Amsterdam.


Publikasjonen er utgitt med støtte fra Norsk kulturråd.

Foto: Arve Båtevik

Alle prosjekter →