Myriam Van Imschoot

To Wave


Litteraturhuset i Bergen
Østre Skostredet 5, Bergen Kart

Kl. 11:00

To Wave er en tekstbasert forestilling som aktiverer publikum som lesere, både som gruppe og som individer innenfor dette 'ensemblet'. Van Imschoot konsentrerer seg om én gest – det å vinke – for å utforske den emosjonelle koreografien som fyller livene og minnene våre. Forestillingen avsluttes med videoen EFEMERIDEN.

Foto: Yoeri Thiry

Myriam Van Imschoot

Myriam Van Imschoot er en skribent og performancekunstner med base i Brüssel. Hun arbeider med lyd og intervjuarkiver, og er spesielt interessert i dokumenters performative karakter og konstruksjonen av alternativ historiefortelling. Hun lot seg fascinere av fenomenet avstandskommunikasjon, og satte i gang en verkssyklus som tar for seg jodling, roping og vinking. Hun utforsker spørsmål om nærhet og avstand, fravær og resonans, og følger hele tiden interessen for de metodene mennesker tar i bruk i et forsøk på å minske avstanden. Arbeidene hennes krysser disipliner som lydinstallasjon, performance og video. Hun har mottatt støtte fra og vist arbeider ved Kaaitheater, Kunstencentrum Buda, Vooruit, Jan van Eyck Academie, Recyclart, MUU Galerie, Binaural Nodar Sound Arts Centre, Campo, Kran Film Collective, Suburban Video Lounge, Sculpture International Rotterdam og Vlaamse Gemeenschapscommissie.

http://www.myriamvanimschoot.wordpress.com


Kreditter:

Tekst og video: Myriam Van Imschoot
Kamera: Pablo Castilla.
Produksjon: Service for Dutch Culture of the Commune Schaerbeek

Performancen er del av Volt sitt symposium om kollektivitet og samarbeid i kunstfeltet. Symposiet er støttet av Fritt Ord og Norsk kulturråd.

Alle prosjekter →