Milena Bonilla, Pedro Gómez-Egaña

The Destruction of One Someone


Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Det røde rommet
Marken 37, Bergen Kart

Kl. 19:00


I nesten syv år nå har vi samarbeidet om et prosjekt kalt “Monster”. Dette har gitt oss anledning til å diskutere, eksperimentere og produsere, sort sett rundt ideen om konstruksjon og destruksjon som simultant virksomme krefter som kan frembringe bilder relatert til det apokalyptiske, det spøkelsesaktige eller det romantiske. Etter som våre kunstpraksiser har blitt mer og mer spesifikke, har også de konvergerende punktene våre blitt det. Mens Milenas senere arbeid berører forsvinning som et spredningsfenomen, manipulerer Pedros arbeid temporaliteter gjennom en serie kollisjonskurser. Selv om det ser ut som om dette forutsetter et samarbeid basert på et ”før og etter”, peker spenningene mellom en konstruktiv kraft og en destruktiv kurs mot et tomrom som utfordrer brorparten av vårt eget representasjonelle skyts. Vi blir i sannhet etterlatt med en monstruøs konversasjon. p g-e

Foto: Milena Bonilla

Milena Bonilla

Milena Bonilla er en colombiansk kunstner som for tiden lever og virker i Amsterdam. Hennes arbeid spenner over en stor mengde varierende uttrykk deriblant tegning, skulptur og fotografi. Prosessene hennes utøver en rekke spørsmål som binder sammen samfunnsøkonomi og ideer om territorium, forflytning og politikk med handlinger som berører det hverdagslige og som skaper et heterogent rammeverk for diskursen i arbeidet hennes.

Utvalgte soloutstillinger inkluderer “Manuscritos” ved Valenzuela Klenner Gallery i Bogotá (2008), ”Manuscrito Siniestro” ved El Bodegón i Bogotá, ”Limítrofe” ved Valenzuela Klenner Gallery i Bogotá (2006) og ”Common Places / Sketches for a Garden” ved Alianza Colombo Francesa i Bogotá (2004). Nylige gruppeutstillinger inkluderer “X Havana Biennial” i Havana (2009), “Asimetrias y convergencias” ved Vermelho Gallery i Sao Paulo (2009), “Revolución Industrial / Industrial Revolution” ved Muca Roma Universidad Autónoma de México (UNAM) i Mexico by (2008), “Historia Natural y Política” ved Casa Republicana, Biblioteca Luis Angel Arango i Bogotá (2008), “BB3 Bucharest Biennial” ved Simeza i Bukuresti og Umea i Sverige (2008), “Once More With Feeling: A Season of Colombian Photography” ved Impressions Gallery i Bradford, Storbritannia (2007) og Photographer’s Gallery i London (2008), “Displaced” ved Glynn Vivian Gallery i Swansea, UK (2007) og “Nuestra Hospitalidad” ved Espai d’art contemporani de Castelló (EAAC) i Castellón, Spania (2007).

Arbeidet hennes er blitt anerkjent gjennom flere stipender og premier, blant annet Rijksakademie van beeldende kunsten / Det nederlandske departementet for utdanning, kultur og vitenskap, Amsterdam (2009); stipend for produksjon av en kunstnerbok av kulturdepartementet i Colombia (2008); Art Gene Residency (Visiting Arts) fra Arts Council England og det colombianske kulturdepartementet (2005); hederlig omtale ved det 39ende Salón Nacional de Artistas Colombianos (2004); og førstepremie ved X Salón Regional de Artistas de Bogotá (2003)

Pedro Gómez-Egaña

Pedro Gómez-Egaña er en colombiansk kunstner som har base i Norge. Opplært både som komponist og som visuell kunstner ved Goldsmiths College og Kunstakademiet i Bergen, varierer arbeidet hans fra skulptur til performance, video, installasjon og lydarbeid. Gómez-Egaña sin senere kunstneriske produksjon er del av et bredt prosjekt kalt ”Calligraphies”, som er støttet av det norske kunstnerstipendprogrammet. Porsjektet kan ses som en utforskning av bevegelse i relasjon til fundamentale krefter som gravitasjon, gjentakelse, tilfeldighet eller engstelse. Arbeidene hans inkluderer komposisjoner av tekst og fonografisk materiale så vel som mekaniske animasjoner eller videoanimasjoner basert på enkle tegninger. Selv om virket hans involverer mange ulike tekniske ressurser og kunstneriske disipliner, ser det ut til å konstruere enestående enkle verdener.

I forkant av “Calligraphies” utførte Gómez-Egaña et treårig forskningsprosjekt om forholdet mellom musikalitet og fysikalitet, sponset av The British Council i England, som frembragte en rekke ulike solo- og samarbeidsutstillinger, performancer og artikler. Han har vært involvert i kunst-, musikk- og danse-arenaer, -utstillinger og –festivaler som the South Bank Centre sitt ”Purcell Room” i London, Brussels Biennial 2008, Kunstraum Kreuzberg-Bethanien-Berlin, FACT Liverpool, Rencontre International d’Art Performance de Quebec, Multipistes-Amsterdam, 66East Amsterdam, Institute of Contemporary Art London, DareDare Montreal, Tanz Quartier Wien, BMIC London cutting edge series, La Source de Lion-Casablanca, og L’appartement 22 Morocco, med flere. Denne høsten stiller Pedro ut ved Marrakech-biennalen, Bogotás kunstfestival og museet for samtidskunst i Buenos Aires.
Gómez-Egaña har vært gjesteforeleser og fast ansatt ved masterprogrammet i visuell kunst ved Universidad Nacional de Colombia, Goldsmiths College London, og The Laban Centre London.


http://www.pedrogomezegana.net


Volt er støttet av Bergen kommune, seksjon for kunst og kultur.

Alle prosjekter →