I anledning åpningen av kunstprosjektet Skog vil seia samfunn arrangeres et seminar på Litteraturhuset i Bergen. Seminaret starter med en opplesning av poeten Eira Søyseth. Hun har skrevet diktet «Vi, med røttene/knudrete forbundet» som en poetisk respons på kunstprosjektet. Det blir et innlegg av kulturviter Kyrre Kverndokk om skogens endring fra folketroslandskap i bondesamfunnet til moderne skogplantasje, et innlegg av filosof Jørgen Pedersen om naturtap, naturvern og global rettferdighet etterfulgt av en panelsamtale med alle deltakerne og kunstner Randi Nygård.
Kunstprosjektet Skog vil seia samfunn av Randi Nygård som er utendørs på haugen på Kronstad ved Høgskulen på Vestlandet åpner 25. april kl 11.30.
Skog vil seia samfunn er inspirert av en metode for å plante miniskoger i byrom som er utviklet av den japanske økologen og biologen Akira Miyawaki, der man planter mange lokale trearter tett i tett på små områder. Skogene fører til at lufta blir renset, de demper støy, binder mye karbon, og de tiltrekker seg mange dyr og insekt. Disse skogene, også kalt lommeskoger, er regnet for å være spesielt artsrike og livlige. Skogen er plantet i en skråning på haugen ved Høgskulen på Vestlandet. I tilknytning til skogen er det en skulptur i stein og bronse.
Som en del av prosjektet arrangeres det en rekke ulike offentlige arrangement om tema i prosjektet med folk fra ulike fagfelt: biologer, filosofer, kulturvitere, kunstnere med mer.