Liv Bugge, Ingvil Hellstrand, Anne Szefer Karlsen, Natasha Marie Llorens

On Structural Magic - et seminar


Christinegaard Hovedgaard
Formannsvei 3, 5037 Bergen Kart

Kl. 16:00-19:30

For å delta på seminaret, påmelding til marieATv-o-l-t.no innen 28. mars.

Seminar med presentasjoner, en samtale og en boklansering. Seminaret avsluttes med en felles middag.

Seminaret på Christinegaard Hovedgaard i Bergen arrangeres i forbindelse med tredje og siste del av utstillingen av Liv Bugges verk Goliat, Draugen og Maria, som vises utendørs ved lysthuspaviljongen Mon Plaisir ved Mulen, 28.– 31. mars. Verket vises også som del av Stavanger kunstmuseums utstilling Opplevelser av olje.

Verket består av en film, en app og tre skulpturer som for første gang vises samlet. Skulpturene er modeller av havbunnen i oljefeltene Goliat, Draugen og Maria i Barentshavet og Norskehavet.

Som del av seminaret blir det den første markeringen av Liv Bugge sin bok Structural Magic. Kunstverkene, samtalene og tankene som presenteres i denne boken springer ut fra Bugge sin PhD i kunstnerisk utviklingsarbeid, The Other Wild, touching art as confrontation ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Bokens bidragsytere er Natasha Marie Llorens, Denise Ferreira Da Silva, Elke Marhöfer, Liv Bugge, Susanne M. Winterling and Elizabeth A. Povinelli, Haagi Abdim, Benjamin Larsen Lipski, Monster Network (Sara Orning and Ingvil Hellstrand), Jon Lønnve, Hans Petter Graver, Gyrid Gunnes, Solveig Styve Holte, Noemi Fernandez Dahms og Ingvil Hellstrand. Boken distribueres av Torpedo Press og er utgitt med støtte av Kulturrådet og Vederlagsfondet.

Liv Bugge

Liv Bugge bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Higher Institute for Fine Art i Belgia. Hun har hatt solopresentasjoner i blant annet Marabouparken Konsthall i Stockholm, Kunstnernes Hus og Interkulturelt Museum i Oslo, og i Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand. Hun er med på årets Venezia-biennale og har tidligere vist verk ved blant annet Gøteborg internasjonale biennale for samtidskunst, Kunsthall Trondheim, Melahuset i Oslo, og Malmö Konsthall. Bugge er førsteamanuensis ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Ingvil Hellstrand

Ingvil Hellstrand er førsteamanuensis ved Senter for kjønnsstudier ved Universitetet i Stavanger. For tiden forsker hun på omsorg, teknologi og posthuman etikk i prosjektet Caring Futures: Developing Care Ethics for Technology-Mediated Care Practices, og på science fiction som metode. Hun er en av grunnleggerne av den internasjonale kunst– og forskningsplattformen The Monster Network.

Anne Szefer Karlsen

Anne Szefer Karlsen er kurator, skribent, redaktør og professor og leder for Masterprogrammet i kuratorpraksis ved Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen.

Natasha Marie Llorens

Natasha Marie Llorens er kurator og skribent basert i Stockholm. Hun har en MA i kuratering fra Center for Curatorial Studies ved Bard College og en doktorgrad i moderne kunsthistorie fra Columbia University. Hun jobber for tiden med en bok som analyserer eksperimentell film fra 1960- og 70-tallet i Algerie, og et forskningsprosjekt sammen med kunstneren Massinissa Selmani om det algeriske byplanleggingsprosjektet fra samme periode, de tusen sosialistiske landsbyene. Hun er professor i kunstteori ved Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.


Volts program for 2022 er støttet av Bergen kommune, Kulturrådet og Vestland fylkeskommune (KUP).

Foto: Kim Svensson

Alle prosjekter →