szu szu

KASHANTI


Lars Hilles gate/Christies gate, Bergen Kart

Åpning med performancekonsert fredag 22. august kl. 19:00

szu szu er et kunstprosjekt av de tre kunstnerne Karol Radziszewski, Ivo Nikic og Piotr Kopik fra Warszawa. De etablerte gruppen i 2001, mens de var studenter ved Painting Institute at the Warsawa Academy of Fine Arts. De kaller seg selv ”szu szu – a flying gallery”, hvor hvert kunstprosjekt er knyttet til en ny ide, en ny lokalitet og nye omstendigheter.

De har til nå arrangert over førti ulike aksjonseventer i Polen og i en rekke europeiske land. De arbeider som en kunstnergruppe og som et flygende galleri. Deres aktivitet er i rommet mellom det å skape kunst, organisere, kuratere og utforske steder. De arbeider i ulike kunstmedium og lager alt fra små intervensjoner til store omfattende prosjekter.

For utstillingen i Volt har szu szu transformert seg til sailorbandet Kashanti. De presenterer en CD med ni sanger, videoklipp og visuelle arbeider. Denne transformasjonen til amatørsangere av sjømannsviser skaper et kunstspråk som kan brukes til å formidle historier fra det virkelige livet og tanker om kunstverdenen.

Utstillingen “KASHANTI” er det første kunstprosjektet i Norge av szu szu, som regnes som en av Polens mest markante unge kunstnergrupper.

KASHANTI video i Bergen: https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=1lWp9gyarls
KASHANTI video: https://www.youtube.com/watch?v=et3DZiUGMAU
http://szuszu.pl

Foto: Thor Brødreskift

Utstillingen til szu szu er støttet av Bergen Kommune – Seksjon for kunst og kultur.

Alle prosjekter →