Parallelt med de politiske og økonomiske spenningene som har oppstått verden over, har man på ny fått sans for uformelle, provisoriske og småskala økonomiske og pedagogiske strukturer som støtter opp om sider ved direkte demokrati, delte økonomier og fellesskap. Disse kan sees på som mottiltak til nasjonal styringsstrukturer, og åpne opp for nye typer politisk subjektivitet – og til å tenke nytt rundt vilkårene for handling og motstand.
Dette to-dagers seminaret tar for seg disse temaene ved å fokusere på forholdet mellom det politiske og det personlige, og foreslår den politiske fantasien som et rom der man kan frembringe spekulative utkast til handlinger. Kan vi nærme oss politisk krise som en mulighet til å skape og fremme nye former for deling, tilhørighet og det felles beste? Hvilke alternative historier kan man skape innenfor medias mekanismer og dets fremstilling av denne krisen? Finnes det imaginative ansatser innenfor de økonomiske drivkreftene i globalismen?
Gjennom performative presentasjoner søker seminaret alternative forståelser av det politiske, og gir stemme til de ekstatiske og omflakkende, de poetiske og de antagonistiske, de skuffede og de håpefulle. Med de tre kunstnernes presentasjoner vil seminaret iscenesette mulighetene og problemene i dagens politiske subjektivitet.