Adrian Heathfield & Wendy Houstoun

Archive Grafts


Victoria Cafe & Pub
Kong Oscars gate 29, Bergen Kart

Kl. 18:00

Kunstnere, forskere og kuratorer har ofte særegne samlinger av materiale de har kommet over i arbeidsprosessene sine. Disse objektene forblir stort sett private og unevnte, men som de fleste andre eiendeler forteller de noe om eiernes fantasi og ønsker. I denne samtalen dykker Adrian Heathfield og Wendy Houstoun ned i sine personlige arkiver for å finne gaver til hverandre: bruddstykker av video- og lydopptak, bilder og tekst. Dette er en improvisert byttelek – og en del av en serie arkivpoder som iverksettes av Heathfield – der en persons høyt skattede øyeblikk inngår i nye relasjoner med en annens. Ved å offentlig dele objekter man vanligvis ville holde for seg selv, oppstår det et hybridbilde, ikke bare av giverne selv, men av ting de har til felles.

Foto: Marie Nerland

Adrian Heathfield & Wendy Houstoun

Wendy Houstoun er en London-basert kunstner som har arbeidet med eksperimentelle former for bevegelse og teater siden 1980. Hun har turnert i Europa, Australia og USA med soloforestillingene Haunted, Daunted and Flaunted, Happy Hour, The 48 Almost Love Lyrics, Desert Island Dances, Keep Dancing og 50 ACTS. Hennes samarbeid med kompanier og enkeltkunstnere inkluderer blant annet: DV8 Physical Theatre, Forced Entertainment, filmskaper David Hinton, danser Jonathan Burrows, utøver Nigel Charnock, performancekunstner Rose English, Gary Stevens, Lumiere & Son Theatre, Ludus Dance Company på teatre og i stedsspesifikke verk, filmer og installasjoner. Houstoun turnerer for tiden med sin siste soloforestilling, Pact With Pointlessness, og arbeider med et stykke for fem kvinner, med tittelen Stupid Women.
http://www.wendyhoustoun.net

Adrian Heathfield er forfatter og kurator, og arbeider med live forestillinger, performance og dans. Han er forfatter av Out of Now, en monografi om kunstneren Tehching Hsieh, og redaktør av Perform, Repeat, Record og Live: Art and Performance. Han var medkurator for Live Culture (Tate Modern 2003), Performance Matters (2009–14), og en rekke tidsbaserte prosjekter i europeiske byer de siste ti årene. Heathfield er en av kuratorene av Bergen Assembly 2016, som medlem av Freethought-kollektivet. Han er Marie Curie International Fellow ved Columbia University, New York, og professor i performance og visuell kultur ved University of Roehampton, London.
http://www.adrianheathfield.net


Samtalen er støttet av Fritt Ord og Bergen kommune Internasjonal kunst- og kulturutveksling. Prosjektet er del av Imagining Commons– tolv dager i juni med utstillinger, performance, en camp, samtaler og forelesninger 5.-17. juni 2015 i Bergen. Imagining Commons er støttet av Bergen kommune - Seksjon for kunst og kultur, Fritt Ord, KORO (URO) og Norsk kulturråd.

Alle prosjekter →