Brandon LaBelle

The Imaginary Republic


Sandviksboder 78B, Bergen Kart

Åpning 25. september kl. 18:00
Åpningstider andre dager kl 13:00–19:00

Selvbygde samfunn og fellesskap, hemmelige forbund, utopiske verdener– de er alle viktige uttrykk for vår grunnleggende lengsel etter alternative liv. The Imaginary Republic tar for seg nettopp dette. Prosjektet setter forestillingsevnen i sentrum, både som en viktig drivkraft i å konstruere en annen verden – og å utforske ulike former for selvstyre. I kjernen av prosjektet ligger en betraktning omkring outsideren, den fremmede, landstrykeren og utøvere av kreative yrker som den fantasirike produksjonens og motstandens figurer. Der finner vi også drømmene som hjemsøker oss og inspirerer oss til å finne andre måter å være sammen på.

The Imaginary Republic utforsker historiske modeller for utopiske samfunn og sosial reform, og viser konkrete uttrykk som kan gi en forståelse for vanlige og uvanlige liv. Brandon LaBelles prosjekt er utformet som en serie installasjoner i en fredet sjøbod og tidligere tørrfisklager bygget i 1804 i Sandviken utenfor Bergen. Gjennom prosjektet ønsker han å vekke tenkning rundt ulike modeller for den imaginære republikken, slik den defineres av omflakkende og flyktninger.

Brandon LaBelle

Brandon LaBelle er kunstner og forfatter og arbeider med lyd, stemmen og spørsmål knyttet til vilkår for handling. Han har utviklet og presentert kunstneriske prosjekter og performancer som har blitt vist i en rekke sammenhenger internasjonalt, og arbeider ofte samarbeidsbasert og i det offentlige rom. Arbeidene hans har blitt presentert ved NGBK, Berlin (2014), Whitney Museum, New York (2012); Image Music Text, London (2011); Sonic Acts, Amsterdam (2010); A/V Festival, Newcastle (2008, 2010); Instal 10, Glasgow (2010); Museums Quartier/Tonspur, Wien (2009); 7th Bienal do Mercosul, Porto Allegro (2009). Hans siste prosjekter er blant annet Civic Center, La Casa Encendida, Madrid, Sixth Housing Estate, South London Gallery, London og Hobo College, et parallelt prosjekt med Marrakech Biennial. Han har også skrevet en rekke bøker, blant dem Lexicon of the Mouth (2014), Diary of an Imaginary Egyptian (2012), Acoustic Territories (2010) og Background Noise: Perspectives on Sound Art (2006). Han er forlagsredaktør ved Errant Bodies Press og professor ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

http://www.brandonlabelle.net


Installation and construction: Dillan Marsh, Johnny Herbert.
A great thanks to Rolf Olsen Eiendom. And to Stiftelsen 3,14, Lydgalleriet and KHiB for technical equipment.

Volt is supported by City of Bergen and Arts Council Norway.

Alle prosjekter →