Kunstverket Goliat, Draugen & Maria består av tre skulpturer og en film. Skulpturene er støpt i betong i støpeformer laget fra 3D-printede modeller av undersjøiske landskap. Skulpturene viser havbunnens topografi (batymetri) i tre av få oljefelt på norsk sokkel med offentlig tilgjengelige geodata: Goliat i Barentshavet, og Draugen og Maria på Haltenbanken i Norskehavet.
På Mon Plaisir vises de tre skulpturene for første gang samlet. Tidligere har skulpturen Maria blitt vist ved Universitetsmuseet i Bergen, De naturhistoriske samlinger, og skulpturen Goliat har blitt vist i Strandkaiterminalens venteareal.
Samtidig med visningen i Bergen, vises også verket i utstillingen Opplevelser av olje på Stavanger kunstmuseum, med skulpturer i Fiskepirterminalen, i Sølvberget bibliotek og kulturhus og i Stavanger kunstmuseum.
Filmen er tilgjengelig på smarttelefon eller nettbrett, via appen Goliat, Draugen & Maria som en kan laste ned gratis via en QR-kode. Appen tar i bruk Augmented Reality (utvidet virkelighet), en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, der objekter i den virkelige verden kan være vertskap for virtuelle elementer. Ved å scanne skulpturen med appen får man tilgang til filmen.
Liv Bugge har stilt seg spørsmålet «Hvor er selve berøringspunktet med det fossile annet enn i raffinerte produkter?». I Norge, i likhet med i andre oljenasjoner, preger oljen den nasjonale fortellingen, språket, politikken og økonomien. I Goliat, Draugen & Maria ønsker kunstneren å undersøke vår relasjon til oljen som materie. Filmen viser en gruppe menneskers erfaring med «oljens vesen» gjennom et fysisk møte med råolje fra Vigdisfeltet.
Som del av prosjektet med Liv Bugge arrangeres seminaret On Stuctural Magic på Christinegaard Hovedgaard i Bergen 30. mars 2022. Les om seminaret her.