Next Life / Sindre Foss Skancke / dj Tenol og dj Asel


Hulen
Olaf Ryes vei 48, Bergen Kart

Kl. 21:00

Next Life ble startet opp i Tønsberg i 1999. Next Life består av Hai Nguyen Dinh (komposisjon, lys, video, gitar) og Trond Harald Jensen (Commodore 64 Assembler, synth, noise). Lydbildet til duoen er elektronisk, hardt og progressivt. Musikken ble i starten komponert ved hjelp av elektrisk gitar og en Amiga-datamaskin og senere har både Commodore 64, Sega Megadrive og ikke minst Super Nintendo blitt brukt. Musikken til Next Life er blitt karakterisert som Gameboy Deathmetal og Electroviolence.

Deres nyeste utgivelse,“The Lost Age”, kom ut 5.januar i år. En anmelder skriver: “På overflaten virker det hele usammenhengende og kaotisk, men under det som er svøpt i et øreblødende, men statisk start/stopp-støydekke, finner man en tilsynelatende ukontrollerbar og nærmest perfekt lekenhet som danner et herlig tvetydig og udefinerbart bilde.”

Hai Nguyen Dinh har cand. mag. fra Statens Kunstakademi Oslo (2001-2005). Han lager musikk, video og dataspill og er utøver i forestillingen “louder” med kompaniet Verdensteatret. Trond Harald Jensen er bassist i bandene Laconic Zero og Mindy Misty.

Utgivelser: “Electric Violence” CD (2006), “Red End” 7” vinyl (2000) og “The Lost Age” (2008).
http://www.myspace.com/next_life
http://www.electricdungeon.org/


Hovedprosjektet til Sindre Foss Skancke er enmannsbandet Utarm. Utarm har som sitt kjennemerke gitarriff, vokal, lange låtstrukturer og black/doom metal. Til konserten på Hulen vil Foss Skancke bruke anderledes utstyr, som synth, kontaktmics og klipp fra filmer. Gjennom impro-musikken kommer hans hang til breakcore, glitching og midschool hiphop mer frem enn i Utarm. Innenfor støy er Foss Skancke opptatt av improvisjon, live-aspektet og det som skjer der og da. Han kobler sammen store mengder utstyr for å se hvordan de reagerer med hverandre. Foss Skancke vil i tillegg til live-settet vise et kunstprosjekt på Hulen.
Sindre Foss Skancke har bacheleor fra Statens Kunstakademi Oslo (2004-2007) og holder på med en master ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling Kunstakademiet.

Utgivelser:
-Utarm,cd,uten tittel,2004 (no record releases) -Utarm,cd/kassett,Substitute Of Dimension Hell,2005(Noise2,SmelltheStench) -Audiokustus,cd/kasett,verst tenkelig smerte,2006(Noise2,SmelltheStench) -Utarm/Toft,mcd,Kreftskap,2006(Nervousnurse) -Utarm/Toft/Eriksen,Penubra Booming, 2006,cd(Roggbif) -Utarm,cd,Mutilation Epoch,2007(Alchemicsoundmuseum) -Utarm,mp3,Kvess din Kniv,2008 (Radical Matters) -Stabwound Empire,MC,Stab 1,2008(C60tapes) -Utarm/sadness saturn,split tape,MC,chrysalis of matter 2008. Flatulenz,12trax,2008
Kommende: -Utarm,tape, Journey through the layers of lucifer,2008 (satanic propaganda)
http://www.myspace.com/utarm

dj Tenol har, med fartstid i Bloodsport, HotHot!, Idiom og Textotek, fått prøvd seg på de fleste sjangre innen klubbmusikk. Det betyr på ingen måte at han har kommet til noen konklusjon når det gjelder spillestil. Denne kvelden kommer han til å spille en god dose med nyere klubbmusikk ispedd psykedelia og baleriske toner for å bløtgjøre traumatiserte øreganger etter Next Lifes brutale, men deilige angrep. Tenol er selverklært som Next Lifes største fan og passer perfekt til å spille på scenen samme kveld.

dj Asel er en av Bergens desidert beste dj`er. Hans preferanser heller mot elektronika og elektro av den mer stramme sorten. Krydret med knirkende rytmer, dubbete effekter og vakre melodier er hans dj-opptredener verdt å oppleve. Asel er en av primus motorene i Ekko, HOT! HOT! HOT! og THE FIX.
http://www.myspace.com/djasel


Arrangementet er i samarbeid med Hulen. Volt er støttet av Bergen kommune.

Alle prosjekter →