Parfyme

Bergen Boss


Lars Hilles gate/Christies gate, Bergen Kart

Åpning 7. november kl. 19:00

Kunstnerpresentasjon med Parfyme
5. november kl. 21:00
Kafé Knøderen

B-Open: Videoer med Parfyme
20. november kl. 20:00
Lars Hilles gate/Christies gate

Volt presenterer videoer av Parfyme i forbindelse med deres utstilling "Bergen Boss".

Kunstprosjektet til Parfyme tar utgangspunkt i avfallssituasjonen i Bergen. De vil utforske situasjonen omkring håndteringen av søppel. I prosjektet ønsker Parfyme å utvide og utfordre ideen om hva søppel og avfall er, og hvilken rolle det spiller i samfunnet. Deler av prosjektet er utstilt i vinduene til Volt.

Parfyme arbeider på en leken måte med aksjoner, arkitektur og offentlig rom. Deres arbeider utfordrer ideen om både kunstnerisk og økonomisk produksjon. De lager rom for diskusjon, refleksjon og undring. Kunstnergruppen bruker ofte mye funnet materiale i sine installasjoner og kunstprosjekter: papp, tegninger, skilt og annet som en finner lett tilgjengelig.Plakat: Parfyme

Parfyme

Parfyme består av de tre kunstnerne Pelle Brage, Laurids Sonne og Ebbe Dam Meinild. De har arbeidet sammen i åtte år med ulike kunstprosjekter som ofte tar i bruk offentlig rom på ulike måter. Deres fokus er på praktisk research, aksjoner i rommet og hvordan kunst kan brukes i omgivelsene. Et av Parfyme sitt siste større prosjekter var det fem måneder lange kunstprosjekt ”The Harbor Laboratory” i en av havnene i København. Det var ett av hovedprosjektene for kunst i offentlig rom under U-TURN Quadrennial for Contemporary Art i København.


Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Kulturkontakt Nord og Bergen kommune – Byrådsavdeling for kultur, næring og idrett – Seksjon for kunst og kultur.

Foto: Thor Brødreskift

Alle prosjekter →