Silje Figenschou Thoresen

Lagdelingen var mer kompliceret her Tæt vest for grensestolpen


Marken 37, 5017 Bergen Kart

Åpning 13. juni kl 18:00

Åpningstider :

Tirsdag -fredag 14:00-18:00
Lørdag-søndag 12:00-18:00

Utstillingen presenterer en ny installasjon laget på stedet av Silje Figenschou Thoresen. Hun bruker ofte gjenstander hun finner til å bygge sine strukturer – biter av forskjellige typer tre, papir, plast. Materialet hun foretrekker er ofte ubetydelige gjenstander som i en spesifikk situasjon viser seg å være akkurat det man trenger for å fylle et tomrom, for å støtte noe. Hun jobber med utgangspunkt i den samiske designtradisjonen, hvor man selv fikser de problemer som måtte oppstå i hverdag og arbeid, med de materialer og den kunnskapen man har.

Det estetiske resultatet både i designtradisjonen jeg vokste opp i, og i min egen praksis, er preget av materialene man har for hånden. Det er de som gir resultatet. Jeg forsøker å finne materiallogikken i det jeg jobber med, uten å endre, lime eller skru, for da låses strukturen i én form og kan ikke lengre bli noe annet. Den flyten fra struktur til struktur som finnes i tradisjonen, den må også være tilstede i mitt arbeid.

Foto: Silje Figenschou Thoresen

Silje Figenschou Thoresen

Silje Figenschou Thoresen bor og jobber i Kirkenes. Hun har utdanning som møbeldesigner og interiørarkitekt fra Kunsthøgskolen i Bergen og Konstfack i Stockholm. Hun har stilt ut blant annet på Kunstnernes Hus, Kunsthall Trondheim, Sámi Dáiddaguovddáš / Samisk senter for samtidskunst i Karasjok og Liljevalchs konsthall i Stockholm og var med på LIAF i 2017.

https://siljefig.com


Takk til Kunstskolen i Bergen!

Volts program for 2022 er støttet av Bergen kommune, Kulturrådet og Vestland fylkeskommune (KUP).

Foto: Thor Brødreskift, Silje Figenschou Thoresen
Poster design: NODE Berlin Oslo

Alle prosjekter →