Teoriverksted I


cs55
C. Sundts gate 55, Bergen Kart

16. mars, 13. april, 20. april, 11. mai kl. 20:00

Lesesirkelen er åpen for alle interesserte. Begrensede plasser, påmelding til en eller flere av de ulike kveldene på marie(at)v-o-l-t.no. Tekstene vil være å få tak i ved påmelding.

Fire mandagskvelder inviterer Volt til lesesirkel i et atelier i cs55. Det vil bli samtale og diskusjon knyttet til tekster av blant andre Karl Marx, Platon, Hannah Arendt og John Berger.

Innledninger ved Jørgen Pedersen, Gro Rørstadbotten, Lars Petter Storm Torjussen og Øyvind Vågnes.16. mars kl. 20:00
Hannah Arendt, "Menneskets betingethet,” i Vita Activa (Pax forlag, 2012), oversatt av Christian Janss.
Innleding ved Lars Petter Storm Torjussen, stipendiat ved Institutt for pedagogikk, UiB, der han forsker på høyere utdanning i krysningsfeltet mellom filosofi, utdanningssosiologi og didaktikk.

13. april kl. 20:00
Karl Marx, “Forord til kritikk av sosialøkonomien” i Marx i ett bind (Pax forlag, 1973).
Innledning ved Jørgen Pedersen, postdoktor ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier, UiB. Arbeider med politisk filosofi. Redaktør for antologiene Moderne politisk teori (Pax Forlag, 2010) og Politisk filosofi: fra Platon til Hannah Arendt (Pax Forlag, 2013).

20. april kl. 20:00
Platon, Forsvarstalen, (Vidarforlagets kulturbibliotek, 1999), oversatt av Leiv Amundsen.
Innledning ved Gro Rørstadbotten, ansatt ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier, UiB, og stipendiat i det internasjonale prosjektet Poetry and Philosophy.
Hennes prosjekt har tittelen: "Plato’s Philosophical-Literary Universe: Dramatic Staging and Political Accountability".

11. mai kl. 20:00
"Avstand og tegning. Fire brev fra en korrespondanse mellom James Elkins og John Berger” i Prisme: tegning fra 1990 til 2012, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, 2012, oversatt av Ika Kaminka.
Innledning ved Øyvind Vågnes, forfatter og frilansskribent. Postdoktor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet. Kom ut med to bøker i 2014, romanen SONE Z og en bok om tegneserier, Den dokumentariske teikneserien, skriver fast i Dag og Tid, Klassekampen, og Ny Tid.

Alle prosjekter →